Wandelen Hoge Kust

Individuele reis - inclusief bagagevervoer - in het werelderfgoed van UNESCO - kleine pensions - Volpension

€ 550

Nergens ter wereld lag zoveel pakijs gedurende de diverse ijstijden, die onze aarde gehad heeft als aan de Oostzee. Aan de Zweedse oostkust boven Härnosand vormde zich een bijzonder landschap, anders dan waar dan ook. En dat is nog niet alles: het land komt omhoog. Stukken zee worden meer. Dwars door dit gebied loopt een lange-afstandswandelpad: het Höga Kustenled. Ga mee 4, 5 of 6 dagen dagen wandelen door een van de mooiste en bijzondere gebieden van aan de Oostzee in Zweden, in het werelderfgoed van UNESCO - de Hoge Kust (Höga Kusten).

 Hoge Kust

Lekker actief wandelen over het lange afstandspad door het werelderfgoed De Hoge Kusten, zonder dat je een hoop bagage hoeft mee te sjouwen, want dat wordt gedaan door de deelnemende pensions. Iedere dag word je getrakteerd op afwisselende natuur, prachtige uitzichten en verblijf in een comfortabel pension inclusief een goed ontbijt, lunchpakket en een heerlijk diner.

De wandeltocht door het natuurgebied van 'de hoge Kusten'  begint en eindigt in Härnösand: de poort naar het natuurgebied de Hoge Kusten.Tijdens de wandelingen hoef je niet na te denken of je genoeg kleding of eten bij je hebt, want dat wordt allemaal verzorgd.

 hoge kust

Elke ochtend ga je de deur uit met een kleine rugzak en je lunchpakket en je weet dat je 's avonds aankomt bij een comfortabel pension, waar je bagage al klaarstaat op je nieuwe kamer! Daar wordt meestal ook het avondeten verzorgd, dus kun je lekker zorgeloos genieten van de prachtige wandeling langs de Hoge kusten van Zweden! Je wandelt zelfstandig en alle praktische details zijn vooraf geregeld.

hoge kust

Je kunt kiezen voor het standaard wandelpakket, waarbij je 4 wandeltrajecten loopt:

  • Tijdens de 5-daagse wandel je 4 dagen van pension naar pension over het traject van de Hoge kusten
  • Ook kun je de wandeltocht de Hoge Kusten uitbreiden met een boot/wandelexcursie naar het eiland Ulvön.
  • Ook kun je nog een extra wandeltocht maken door het Nationale park Skuleskogen met de spectaculaire Slåttdalsskrevan kloof van 40 meter diep en 6 meter breed

Hoge Kust

Voor wie:

De wandelroute van deze wandeltocht door het werelderfgoed de Hoge Kusten gaat over een fraai parcours met af en toe lastige klimmetjes, die voor iedereen met een redelijk goede lichamelijke conditie prima te doen is. Wellicht durf je een verkoelende duik te nemen in de zee en anders wacht je ’s avonds een aangename douche.

Je loopt in je eigen tempo tussen 10 en 20 km per dag en wordt je tijdens elke etappe getrakteerd  op een afwisselende natuur en prachtige uitzichten met deels lastige klimmetjes. Met een normale (wandel)conditie kan iedereen het aan, vooral omdat je bagage tussen de overnachtinglocaties wordt vervoerd. En na de inspanningen van de dag word je beloond met een heerlijke maaltijd en een schoon opgemaakt bed!

Bedden Hoge Kust

Wandeltrektocht Hoge Kusten

Dit individuele wandelarrangement van pension naar pension met bagagevervoer begint en eindigt in de leuke plaats Härnösand.

Dag tot dag programma wandelen Hoge Kusten:

Dag 1: Aankomst in Härnösand, ontmoeting met de locale uitvoerende organisatie en overnachting in een pension op basis van logies en ontbijt. Na boeking ontvang je een lijst met de namen van de te bezoeken pensions.
Indien je niet met de auto komt, dan is een vlucht naar Stockholm (eventueel overnachting) en verdere reis per trein de beste mogelijkheid om naar Härnösand te reizen.

Hoge Kust

Dag 2: Härnösand - Lövvik, ongeveer 10 km

Na het ontbijt brengt de locale vertegenwoordiger je naar het beginpunt van de wandeltrekktocht. Vanaf het beginpunt start een mooie wandeling van ongeveer 10 kilometer naar het pension in Lövvik, waar je door de eigenaar van het pension hartelijk ontvangen wordt. Je verblijft hier 2 nachten op basis van volpension; ontbijt, lunchpakket en avondeten.

soloverbarstaon

Dag 3: Lövvik - Lövvik, 10 of 20 km
Na het ontbijt en met een heerlijk lunchpakket in je dagrugzak brengt de eigenaar van het pension je naar het beginpunt van een wandeltocht van ongeveer 20 kilometer. Je komt op een plek aan de kust waar je heerlijk kunt zwemmen in de heldere zee en de tocht brengt je langs plekken met magnifieke uitzichten! Neem vooral de tijd om uit te rusten en te genieten van al het moois om je heen!

barstaon

Deze wandeldag kan eventueel ook korter worden gemaakt, want het is ook  mogelijk om je op een ander startpunt af te zetten, waarbij je dan een wandeltocht van ongeveer 10 km maakt terug naar het pension in Lövvik.

Dag 4: Lövvik - Häggvik, ongeveer 15 km

Na het ontbijt en ook weer met een lekker lunchpakket word je in de ochtend door de pensioneigenaar naar het beginpunt van de volgende wandelroute gebracht. Je blijft de wandelroute langs de Hoge kusten volgen, waar de uitzichten wederom adembenemend mooi zijn!

hoga kusten fredgeers 6851

De route brengt je weer naar een mooie baai en na een heuvel met een leuke rustplek en een prachtig uitzicht zul je een nieuw water zien dat een lust is voor het oog. Dit water was vroeger een zeebaai, maar tegenwoordig een meer dat er voor heeft gezorgd dat het land hier omhoog kwam en de reden is om op de werelderfgoedlijst geplaatst te zijn.

gaviksfjardenfranstorberget

Een smal stroompje dat je door middel van een brug passeert is tegenwoordig de enige verbinding. De wandelroute leidt naar het plaatsje Häggvik waar het leuke pension Mannaminne ligt. Het eerste huis dat je zult tegenkomen in Häggvik, is een uniek Chinees paviljoen dat bijna over de weg hangt.

Dag 5: Häggvik - Ullånger, ongeveer 16 km

Vandaag ligt er een wandeltocht van 15 km voor je voeten, langs het Hoge Kustpad richting het havenplaatsje Ullånger. Vanaf Mennamine volg je de weg naar het smalle centrum van dit gebied, genaamd Nordringå. Hier duikt het wandelparcours het bos in, over heuvels en dalen. Je passeert meren en open vlaktes, waarbij het laatste gedeelte voonamelijk door bos voert. Deze mooie wandeltocht eindigt in Ullånger. Van hieruit neem je de bus terug naar Härnösand.

utsiktfranhogbonden1

Of... overnachting in Ullånger en volgende dag naar het mooie eiland Ulvön

Dag 6: Ullånger- Ulvön -Ullånger

Vandaag staat er de excursie naar het eiland Ulvönop het programma. Dit eiland wordt ook wel 'de Parel van de Botnische zee' genoemd. Eenmaal op het eiland heb je 4 uur de tijd om te doen wat je wilt. Bezoek zeker het leuke vissersdorpje met zijn steile omgeving en diverse (vis)restaurantjes. Als je het aandurft probeer dan de locale specialiteit 'fermented hering' in de bistro van café Måson. Aan het eind van de dag ga je dan vervolgens met de bus terug naar het beginpunt in Härnösand.

Hoge kust

Of.... nog een extra overnachting in pension Skuleskogen en verlenging met een extra wandeltocht door het Nationaal Park Skuleskogen...

Na de sightseeing op het mooie eiland Ulvön, word je verwelkomd in pension Skuleskogens voor een heerlijke avondmaaltijd.

Dag 7: Ullånger - Ullånger
Na een goede nachtrust en stevig ontbijt ga je op pad voor een prachtige wandeltocht door het National Park Skuleskogen waar je door de spectaculaire kloof Slåttdalsskrevan wandelt van 40 meter hoog en slechts 6 meter breed. aan het eind van de dag kom je weer terug in het leuke pension Skuleskogens voor een laatste avondmaaltijd tijdens deze wandelvakantie.

osslundsperspektiv

Dag 8: Ullånger - Härnösand, per bus
Na het ontbijt ga je met de bus terug naar Härnösand, voor vertrek met de trein naar Stockholm, of per eigen auto.

Als je met de auto bent, dan kun je na de wandeltocht landinwaarts rijden richting de Zweedse bergen (Fjäll). Ben je met het vliegtuig, dan is het ook mogelijk je verblijf in Zweden te verlengen met een bezoek aan de mooie stad Stockholm.

 

Vervoer naar Härnösand

Reis je per vliegtuig naar Stockholm, dan kun je makkelijk met de trein naar het beginpunt van de wandelreis in Härnösand reizen. Indien je ons de aankomsttijd van de trein doorgeeft in Härnösand, dan word je op het station van Härnösand opgewacht door onze partner, die je naar het eerste pension brengt. Hier ontvang je dan ook alle verdere informatie over de wandeltocht en de bagagetransfers.

Reisinformatie openbaar vervoer, klik hier.

 Prijzen & Data Wandelvakantie Hoge Kusten:

Wij bieden deze reis niet meer aan, het is echter wel mogelijk om deze reis direkt bij de aanbieder te boeken http://resklara.se/nl/hiking

utsiktfranhogbonden3

 

 

barstaon
 

De overnachtingen zijn in  comfortabele pensions met meestal een douche en toilet op de kamer, behalve in Haggvik, pension Mennamine, waar de douche en toilet op de gang zijn.

 

Maaltijden

Het verblijf is op basis van volpension(logies, ontbijt, lunchpakketten en diners), vanaf ontbijt op de eerste wandeldag tot en met het avondeten op de laatste wandeldag. Overige maaltijden en dranken in kleine kroegen of restaurants in de omgeving zijn op eigen kosten.

 

Hoge Kustvandrarhemmetpahogbonden

Kaart

De officiele bezoekers Gids voor de Hoge Kusten. Hier vind je verdere informatie over de Hoge Kusten omgeving en de accomodaties, restaurants, activiteiten en evenementen.

 

Boek nu