Reis 2

7-daagse langlauftrektocht in het Taiga gebied- verblijf in blokhutten - volpension - vlucht op Kuusamo - minimum 4 - maximaal 12 deelnemers - internationale groep

€ 965,-

Een populaire langlauftrektocht in het noordoostelijke grensgebied tussen Finland en Rusland, langs boerderijen en verscholen hutten. Heerlijk langlaufen dwars door het verlaten Taigagebied over vers getrokken langlaufsporen (loipes) van Hossa langs de Russische grens naar het zuiden. Ervaar de weidsheid en de wildernis van de winterse Finse bossen, meren en veenmoerassen. Overnacht in boerderijen of hutten, natuurlijk altijd met sauna! En wie weet... is het noorderlicht te zien!

Upitrek Off the trails Langlauf Small image

 

 

 

 

 

 

The Taiga Trail... 

Tijdens deze avontuurlijke begeleide langlauftocht leidt de Engelstalige Finse gids ons door de uitgestrekte naaldwouden van de taiga, een van de grootste bosgebieden op aarde met een bonte verzameling van dennen, sparren en lariksen, die uitstekend tegen de strenge winter bestand zijn. Het heuvelachtige winterlandschap wordt afgewisseld met bevroren vlaktes, meren en moerassen, met wel een halve meter ijs! Zodra we na de langlauftrektocht aankomen bij onze hut, dan slaan we een gat in het ijs voor het drinkwater. De gids stookt de sauna op en na flink opgewarmd te zijn volgt een frisse wasbeurt met een emmer ijskoud water. 's Avonds genieten we steeds van een goede maaltijd en de knisperende houtkachel.

Deze tocht vereist enige ervaring met langlaufen en is geschikt voor iedereen met een redelijke lichamelijke conditie.

Tip! Deze tocht is vanwege zijn enorme populariteit snel vol geboekt. Wij raden iedere geïnteresseerde aan snel te boeken om teleurstelling te voorkomen!

Upitrek Off the trails Kampvuur small image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiaal
De best geschikte langlaufskies voor deze tocht zijn langlaufskies met een breedte van 44 mm, wax of geen waxskies kunnen ook gebruikt worden. De huur van langlaufskies, schoenen en stokken kost €60,- per persoon. Wil je het materiaal huren, dan dien je dat bij de boeking te vermelden. De huur dient ter plaatse betaald te worden. Vanwege de koude dagen dient je kledinguitrusting van een goede kwaliteit te zijn. Hoe kouder het is, des te meer lagen trek je aan!

Klimaat
In Finland kunnen de temperaturen 's winters variëren van zeer koud met extreme temperaturen (-25 ºC) tot licht vriezend en mooi wintersportweer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Door de droge lucht voelt een dergelijke lage temperatuur echter niet zo extreem koud aan.

Begin-Einde: 

Deze  populaire Cross country trektocht begint in Hossa, bij een afgelegen hut met douche en sauna aan een bevroren meer midden in de wildernis. Iedere dag langlaufen we afstanden variërend van 17 km - 25 km (5-7 uur inclusief pauzes), door ongerepte grillige landschappen en eindigen we de tocht bij het Martinselkonen wildernis centrum, een voormalige grenspost die is gerenoveerd tot een modern gasthuis. Vervolgens per bus terug naar Kuusamo airport en terugvlucht naar huis met een rugzak vol mooie herinneringen!

Off the trails 2017 Finland

Dag tot dag programma*:

Dag 1: Schiphol - Kuusamo
Vanaf Schiphol vliegen we met een directe vlucht naar Kuusamo (ca. 3 uur vliegen). Hier staat onze Finse gids te wachten die ons naar de eerste hut brengt in de omgeving van Hossa (ongeveer 1 uur rijden). Hier verblijven we de eerste 3 nachten in een afgelegen sfeervolle hut aan de oevers van een bevroren meer.

 Upitrek Off the trails Langlauf Small image

Dag 2: Lokale ronde van 17 - 20 km
Na het ontbijt en een korte uitleg over de route gaan we over een vers getrokken spoor op pad voor een tocht door dichte wouden, over heuvelruggen, meren en smalle riviertjes. We lunchen op het Hossa bezoekers centrum, waar we ook een expositie kunnen bekijken over de bijzonderheden van dit gebied. 's Middags kunnen we genieten in een traditionele Finse sauna en de die hards onder ons kunnen een duik nemen in het ijskoude water van het meer.''s Avonds bezoeken we een rendierfarm, waar we iets leren over deze dieren en sluiten we deze inspannende dag af met een heerlijk diner in het restaurant.

Ski tours 2012 9

Dag 3: Rajakartano – Kovavaara 25 km
Deze langste langlauftocht start op de vers getrokken sporen bij Hossa en volgt het grensgebied richting het zuiden. We langlaufen dwars door eeuwenoude bossen en bij Vieremäjärvi zullen we pauzeren en genieten van hete koffie, soep en sandwiches bij een open vuur. We arriveren bij een pittoresk oud huis op de top van de Kovavaara berg. In dit authentieke huis uit de jaren '50 zijn alle details bewaard.

Off the trails Kovaraara cabin 2

Dag 4: Kovavaara – Arola 19 km
Tijden deze derde dag volgen we de Russische grens, waar de gele borden ons duidelijk maken dat we het verboden gebied niet in mogen. In de middag komen we aan bij Arola. Arola is bekend vanwege het heerlijke lokale voedsel. Het diner zullen wij gaan nuttigen in een traditioneel houten hut.

Dag 5: Arola – Martinselkonen Wilderness Centre 20 km
Vandaag voert de langlaufroute ons door open moerassen en sparrenbossen in het Martinselkonen National Park en volgen we de sporen van de rendieren. We gaan picknicken in één van de wildernishutten. We arriveren bij het Martinselkonen wilderniscentrum, een voormalige grenspost die is gerenoveerd tot een modern gasthuis. Hier zullen we de twee laatste nachten verblijven.

Off the trails Martinselkonen cabin

Dag 6: Dagtocht retour Martinselkonen 17 km
Tijdens deze laatste dag maken we een mooie langlauftocht door het Martinselkonen natuurreservaat. We langlaufen over bevroren meren en moerassen, dwars door het oerbos, waarvan de bomen bedekt zijn met een witte deken van sneeuw. ' s Avonds is er een laatste sauna mogelijkheid, waarna we ons tegoed doen aan een heerlijk afscheidsdiner.

Upitrek Off the trails Langlauf 2 Small Image

Dag 7: Transfer en terugvlucht
Na het ontbijt worden we teruggebracht naar de luchthaven van Kuusamo ( ca. 1,5 uur rijden) en nemen we afscheid van onze Finse gids. Terugvlucht naar Amsterdam – Schiphol.

* De uitvoering van deze trektocht is afhankelijk van de weer- en sneeuwomstandigheden. Bij extreme kou zal het programma eventueel worden aangepast. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de lokale gids.

Data 2018:

Wij bieden deze reis niet aan voor 2018, het is echter wel mogelijk om deze reis direkt bij de aanbieder te boeken: http://www.upitrek.com/english/winter/

* Andere vertrekdata op aanvraag voor groepen van minimaal 4 personen!

 Duur: 7 dagen, 6 nachten

Prijzen:

Inbegrepen:

-Transfer van / naar Luchthaven Kuusamo
-Professionele Engelstalige gids(en)
-Alle overnachtingen in 2-3 persoons kamers behalve in Kovavaara waar we in meerpersoons kamers overnachten
-Bagage transport per sneeuwscooter.
-Alle maaltijden vanaf avondmaal 1e dag tot het ontbijt laatste dag
-Beddengoed
-Dagelijks toegang tot een sauna

Niet inbegrepen:

-Vluchten retour Finland (Ongeveer € 300 met Finnair afhankelijk van beschickbaarheid - www.finnair.com/nl/gb/)
-Skihuur, ongeveer € 60, reservering verplicht
-Overige eigen dranken
-Reisverzekering.

 

Winter 2011 skier

Kaart

Voor het plaatselijke weer: 10-daagse weervooruitzichten

Boek nu