Kungsleden Wandeltocht

8-daagse wandeltocht van hut naar hut - verblijf in comfortabele hutten -  minimum 4 deelnemers, maximaal 14 deelnemers (internationaal gezelschap)

€ 849,-

Een avontuurlijke wandeltocht door Zweeds Lapland die het mooiste gedeelte van de beroemde Kungsleden volgt. Zeven dagen wandelen door de wildernis, het noorderlijkste stukje van Zweden ver boven de poolcirkel. Onder begeleiding van een Zweedse gids wandel je in een internationaal gezelschap en bepakt met een lichte rugzak van hut naar hut.

Kungsleden 1

 Wandeltrektocht Kungsleden:

De route die we volgen gaat over het mooiste deel van het beroemde lange afstandspad de Kungsleden. Eenmaal per jaar vindt hier ook de populaire Fjallraven Classic plaats, een wandelevenement met 2000 wandelaars die in 3-5 dagen 110 kilometer afleggen.

Het landschap verandert voortdurend als we onze weg volgen van het startpunt in Abisko via de berg de Kebnekaise, met 2105 meter de hoogste top van Zweden, tot aan het eindpunt in Nikkaluokta, vanwaar we met de bus terug worden gebracht naar het vliegveld in Kiruna.

Middernachtzon:

De middernachtzon schijnt niet de hele zomer, maar vanaf half mei tot eind juli is het in deze regio 24 uur per dag licht. Een unieke ervaring om mee te maken. Als je in augustus en september deel wilt nemen, dan raden wij aan om een zaklamp of hoofdlamp mee tenemen, omdat het dan juist weer vroeg donker wordt.

Voor wie is deze wandeltocht geschikt?

Voor ieder avontuurlijk ingestelde en geoefende wandelaar. De dagelijkse afstanden varieren van 12 tot 23 kilometer in geaccidenteerd terrein en met een bepakking van maximaal 12 kg.

Kungsleden 13

 

 

 

 

 

 

Leeftijden:

tussen de 16 jaar en 70 jaar met een gemiddelde tot goede lichamelijke conditie.

Hoe kom ik er?

De snelste manier om in Abisko te komen is om te vliegen van Amsterdam (schiphol) naar Stockholm en vanaf Stockholm naar Kiruna. Vanaf Kiruna neem je de rechtstreekse trein naar Abisko.

Deze wandeltrektocht over het noorderlijkste en mooiste gedeelte van de Kungsleden start op de aankomstdag om 17.00 uur bij het Abisko toeristenburo en eindigt om 15.00 in Nikkaluokta met aansluitend transfer naar Kiruna vliegveld.

Dag tot dag programma wandeltocht Kungsleden:

Dag 1: Vlucht van Amsterdam, via Stockholm naar Kiruna en per trein naar het startpunt in Abisko. Om 5 uur 's middags verzamelen de deelnemers zich in het Abisko toeristenburo. Kennismaking en welkomstdiner in het restaurant van Abisko toeristenstation en uitleg over de te wandelen routes de komende week. Overnachting in Abisko.

Abisko

 

 

 

 

 

 

Dag 2: Abisko – Abiskojaure, 15 km met 100 meter hoogteverschil Na het ontbijt en pakken van de rugzak voor de komende dagen, starten we met het traject van de Kungsleden wandelroute. We volgen de Abisko rivier naar het meer van Abiskojaure.

Kungsledenwandeltocht

 

 

 

 

 

Dag 3: Abiskojaure – meer Alesjaure, 20 km met 200 meter hoogteverschil Vandaag lopen we de bergen in naar de hut aan het meer Alesjaure. 's Avonds kunnen we heerlijk ontspannen in de sauna!

kungsledenhut

 

 

 

 

 

 

Dag 4: Alesjaure - Tjäktja berghut, 13 km met 200 meter hoogteverschil
Het vandaag af te leggen wandeltraject naar de Tjäktja berghut is kort en geeft je alle tijd om te genieten van de uitzichten op de bergen rondom de berghut.

Kungsleden 4

 

 

 

 

 

 

Dag 5: Tjäktja - Tjäktjavagge vallei, 12 km, hoogteverschil ongeveer 450 meter, waarvan 300 meter dalend. Vandaag passeren we de Tjäktjapass op 1140 meter hoogte, waar de Tjäktjavagge vallei zich voor ons opent. Ook hier kunnen we weer heerlijk ontspannen in de sauna!

Kungsleden 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6: Tjäktjavagge vallei -  Kebnekaise bergstation, 23 km, hoogteverschil ongeveer 600 meter, waarvan 350 meter dalend.
Vandaag wandelen we naar het Kebnekaise bergstation. Onderweg hebben we machtige uitzichten op hoge bergtoppen en gletsjers om ons heen.

Kungsleden 3

 

 

 

 

 

 

Dag 7: Rustdag, plaatselijk rondje, of optioneel de mogelijkheid om met een gids naar de top van de berg Kebnekaise, met 2105 meter de hoogste berg van Zweeds Lapland, te wandelen. 

Kungsleden 2

 

 

 

 

 

 

Dag 8: Kebnekaise bergstation – Nikkaluokta, 19 km, waarvan 14 km wandelen met 200 meter afdalen.
Na het ontbijt dalen we rustig af naar het meer Ladtjojaure. Hier steken we per boot over en vervolgen onze wandelroute door het bos naar Nikkaluokta, het eindpunt van deze wandelweek. We eten in het locale restaurant en we hebben de mogelijkheid om een douche te nemen. We nemen afscheid van onze wandelgenoten en we worden per bus naar het vliegveld van Kiruna gebracht voor de vlucht terug naar huis met een rugzak vol mooie wandelherinneringen...

* Het exacte dagprogramma kan variëren in verband met onvoorziene weersomstandigheden!

Wij bieden deze reis niet meer aan, het is echter wel mogelijk om deze reis direkt bij de aanbieder te boeken (in het Zweeds): https://www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/lappland-kungsleden-abisko-kebnekaise-vinter-2/

Of kijk met google translate hier.

 Opmerking: Tijdens de Herfst periode is de kans op muggen erg klein en Noorderlicht groot.

Kungsleden 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij bieden deze reis niet meer aan, het is echter wel mogelijk om deze reis direkt bij de aanbieder te boeken (in het Zweeds): https://www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/lappland-kungsleden-abisko-kebnekaise-vinter-2/

Of kijk met google translate hier.

Hutten Kungsleden wandeltocht:

Tijdens deze wandeltrektocht verblijven we in diverse berghutten. De hutten bij de start in Abisko en op het einde bij de Kebnekaise berg en in Nikkaluokta zijn volledige uitgeruste verblijven met ontbijtservice, driegangenmenu's en gratis gebruik van de sauna. De overige hutten tijdens de wandeltrektocht hebben geen warm stromend water of elektra. Puur avontuur dus!

Kungsleden 2

 

 

 

 

 

Deze hutten worden verwarmd door gaskachels of een open haard. In de hutten die varieren van grootte zijn slaapvertrekken met 4-10 bedden, voorzien van een matras, kussen en dekens.

Zelf meenemen: lichtgewicht slaapzak, of lakenzak en kussensloop!

Bij verschillende hutten onderweg is er een sauna en/ of een huttenwaard aanwezig.

 

Maaltijden:

Op de eerste en laatste dag wordt er heerlijk voor ons gekookt met driegangenmenu's.

Voor het eten in de hutten onderweg krijgen we in Abisko allerlei eten (droogvoedsel en snacks) mee. Er moet dus wat ruimte overblijven in je rugzak! In de hutten onderweg koken we zelf.

kungsledenhut

Kaart

Reistips en suggesties:

Houd er rekening mee dat Abisko ongeveer 1300 Km boven Stockholm ligt.

Om te zien hoe je het beste of leukste naar Abisko kan komen kan de volgende site gebruikt worden. De Zweedse OV9292 voor gedetaileerde reismogelijkheden. Na het kiezen van de reisoptie kan via een link ook kaarten voor de bus, trein of tickets voor het vliegtuig geboekt worden.

 

Bagage:

Je draagt de nodige spullen voor onderweg in je rugzak. Overbodige bagage kun je achterlaten in het Abisko toeristenburo. Deze bagage wordt dan gratis naar het eindpunt in Nikkaluokta gebracht.

Kungsleden 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen nemen vaak te veel bagage mee. Hierbij geven we je een paklijst met zaken, die je in ieder geval bij je moet hebben tijdens de Kungsleden trektocht. Controleer thuis of alles in je rugzak past en zorg ervoor dat je rugzak niet meer dan 10-12 kg weegt, zodat je het meeste plezier beleeft tijdens het wandelen.

 Basis wandelkleding:

 • Wollen sokken, 2 paar
 • Ondergoed
 • Goed ingelopen Wandelschoenen (liefst waterdichte)
 • Sneldrogende sweater of shirt
 • Regen en windbroek
 • Regen en windjack Bescherming
 • Pet of cap
 • Handschoenen

Wonen en slapen:

 • Slaapzak of lakenzak
 • Kleding voor binnen
 • lichte schoenen (gympen)
 • Bescherming
 • Zonnebril
 • Zonnebrand
 • Blarenpleisters: Leukoplast/Elastoplast

Bagage:

 • Rugzak van ca. 60 liter
 • Thermoskan + mok
 • Camping mes, vork en lepel
 • Waterfles (bidon)

Andere uitrusting:

 • Zakmes
 • Camera
 • Verrekijker
 • Aansteker of lucifers
 • Zaklamp (klein)
 • Map van de omgeving

Hygiene:

 • Tandenborstel & tandpasta
 • Douchegel/shampoo
 • Handdoek
 • Rol toiletpapier
 • Papieren zakdoekjes
Boek nu