Huttentocht Zweden en Noorwegen

8-daagse individuele wandelreis - Zeer bijzonder gebied - verblijf in comfortabele berghutten

€ 1.195,-

Deze individuele wandeltrektocht brengt ons van berghut naar berghut over woeste landschappen waar we elke dag een nieuwe gebied zien en onderweg ook een topbeklimming kunnen uitvoeren. Overdag heerlijk wandelen, rendieren spotten, en 's avonds genieten van een driegangen menu, sauna en rust.

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Zuid Lapland - Het land van de Sami

In het midden van Zweden, grenzend aan Noorwegen vinden wij een van de mooiste natuurgebieden van het land, Sylarna. Hier zul je genieten van de ruigere kant van de Zweedse en Noorse natuur. Tussen bergen, meren en valleien volg je voor het grootste gedeelte, een gemarkeerd pad en elke avond overnacht je in een comfortabele berghut. 

 Huttentocht Zweden en Noorwegen

Het is voor de lokale bevolking bijna een must om hier te wandelen, omdat de natuur hier zo mooi is en toch zo bereikbaar. Hier vind je geen auto's of andere voertuigen. Zeven dagen in de bergen en geen motoren te horen of te zien, dit is de ware wildernis!

Huttentocht Zweden en Noorwegen

 

 Voor wie geschikt?

Deze individuele hutten wandeltocht is ingeschat als licht tot middelzwaar, je moet over een redelijk goede conditie beschikken en in staat zijn om op één dag 3 tot 5 uur te wandelen met een rugzak van ongeveer 40-50 liter. Op één van de dagen gaan we een poging doen om het Sylarna massief te beklimmen met een hoogte van 1762 meter. Voor degenen die het even rustig aan willen doen is dit een uitstekend moment voor een rustdag. Je kunt deze huttentrektocht al doen met 2 personen (zonder gids).

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Deze individuele wandeltocht van hut naar hut in het grensgebied van Noorwegen en Zweden is heel goed te doen voor mensen die ervaring hebben met wandelen en kaarten lezen. De routes staan heel duidelijk aangegeven.

Klik hier voor een verslag gepubliceerd in het magazine Op Pad (dit verslag is gemaakt met kamperen, onze tocht gaat van hut naar hut)

Begin - Einde:
Dit wandelavontuur begint in Enafors met een transfer per taxibusje naar het beginpunt van de huttentrektocht (Zweden). Een week later eindigt deze wandeltrektocht op de zelfde plek en na het ontbijt met een mogelijkheid om een transfer te boeken naar Trondheim.

 

Programma huttentrektocht Sylarna - Zuid Lapland:

Dag 1: Aankomst Storulvån Bergstation

Met KLM (of ander vervoer) naar Trondheim en vervolgens transfer naar het beginpunt van onze wandeling, inchecken bij Storulvån receptie - dit is waar de Zweedse bevolking op wandelvakantie gaat. Na het inchecken is het uiteraard geschikt om een kleine wandeling te doen in de omgeving en met wat geluk zien we de mascotte van het gebied, namelijk de rendier Leif! Leif heeft besloten om in de buurt van mensen te blijven en is vriendelijk, een uitstekend mogelijkheid om een foto te maken met een rendier! Vervolgens is er een uitstekend diner gepland met recepten van locale ingediënten.

Huttentocht Noorwegen en Zweden

Dag 2: 14 km naar Blåhammaren
Na een uitgebreid ontbijt begint de eerste dag gelijk met een lichte klim naar ons eerste doel in Zweden, dichtbij de grens van Noorwegen, namelijk Blåhammaren Bergstation. Na deze eerste dag wandelen en de gewenning aan de frisse lucht worden we verwend met een prachtig uitzicht, geweldige service en een sauna! Dit bergstation is bekend voor het beste eten in Zweden boven de 1000 meter! Je zit hier knus met overige wandelaars en maakt wellicht kennis met Zweden of Noren.

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Dag 3: 16 Km - Over de grens naar Storerikvollen
Een vroeg begin met een stevig ontbijt en door naar Noorwegen! Het doel is het glooiende landschap van Noorwegen waar het 's zomers extra mooi is met blauwe wateren, groene valleien en magnifieke uitzichten! De wandeling vandaag voelt kort aan want het grootste gedeelte is alleen afdalen, ook lekker!

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Dag 4: 21 Km - Nedalshytta
Dit is het langste traject van de week waar we de westkant van het Sylarna massief kunnen bewonderen, over een paar dagen staan we misschien op de top! Als het weer het toelaat is het een uitstekend moment om uit te rusten bij het Nesjön meer. Uitrusten kunnen wij verder in de hut waar we traditionele Noorse gerechten kunnen proberen en ons voorbereiden op de volgende dag. Gratis sauna voor de liefhebbers!

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Dag 5: 17 Km - De grens over naar Sylarna
Deze dag heeft het meest dramatische landschap van alle dagtochten. We beginnen de dag met een rustige maar steile klim en gaan weer richting Zweden, wij zien de Storsylenberg van dichtbij en komen tot een centraal punt in dit ruige landschap. Maak een pauze bij een schuilhut bij het Ekordörren (eekhornpass), dit is het Zweedse hoogalpine landschap waar je ver weg van wegen en civilisatie bent. En aan het einde van de dag kan je nog steeds genieten van heerlijk eten en gezelschap in deze hut waar vele wandelwegen elkaar kruisen. Ook hier hebben we de mogelijkheid tot sauna en afkoelen in het ijskoude riviertje dat naast de sauna loopt. Bij Sylarna bestaat er geen restaurant, wel is er een gemeenschappelijke keuken en een mini supermarkt.

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Dag 6: Topbeklimming Sylarna of rustdag
Vandaag is de mogelijkheid om de spieren een beetje te laten rusten of juist andersom: een poging doen om de berg met de zuidelijkste gletsjer van Zweden te gaan beklimmen: Storsylen. De beklimming duurt ongeveer 6 uur. 's Avonds weer uitrusten en genieten van de omgeving en wellicht weer een sauna.

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Dag 7: 16 Km - Storulvån

De laatste wandeldag, we gaan terug naar het beginpunt van deze fraaie huttentocht. Bij aankomst hebben wij de mogelijkheid om het "natuurzwembad" te proberen en vervolgens te genieten van de sauna, lekker eten en nagenieten van de mooie ervaringen die we hebben opgedaan. In Storulvån krijgen wij uiteraard weer een uitgebreid diner en het voelt weer luxe om terug te zijn in de civilisatie.

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Dag 8: Vertrek
Na het ontbijt zit deze indrukwekkende wandelvakantie erop en worden we terug gebracht naar de luchthaven bij Trondheim voor vertrek naar huis met een rugzal vol mooie herinneringen.

 

Tijdens deze tocht is er geen bagagevervoer mogelijk, het station Storulvån waar het begin en eindpunt is hebben ze opslag voor wandelaars die een rondtocht doen, men krijgt daar een eigen kast en sleutel.

Data 2017:

Aankomst elke dag mogelijk, dit gaat op aanvraag.

 

Prijzen: 

Vanaf €1195,-

Verblijf in berghutten:

We verblijven in verschillende hutten en bergstations van de Zweedse en Noorse toeristenvereniging; van eenvoudig tot zeer comfortabel en mogelijkheden tot een sauna bijna elke dag.

Huttentocht Zweden en Noorwegen

Maaltijden:

Alle maaltijden zijn inbegrepen; ontbijt, lunchpakket en avondeten. Vegetarische opties zijn aanwezig.

Kaart

Paklijst Wandeltocht Zweden/Noorwegen

Tijdens deze toertocht kan het weer zeer variëren van warm tot koud! Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voor een aangename tocht met veel weersverschillen.

Wat moet je meenemen:

Kleding:
2 lagen kleding:
Buitenlaag: Water en winddichte ademende jas, water en winddichte ademende broek en een korte broek.
Binnenlaag: Thermische kleding voor het geval van kou, liefst merinowol of synthetisch maar geen katoen want deze blijft nat in het geval van regen of zweet.
Twee paar sokken, als je last hebt van blaren helpt vaak een tweede dunne laag sokken onder de wandelsokken.
Extra: een fleece, een muts en een paar dunne handschoenen in het geval van extreem weer.
Kleding voor in de hutten: sloffen, comfortabele (jogging)broek
Handdoek - lichtgewicht
Rugzak: tussen 40-60 L, laat 10 liter over voor extra bagage (extra voedsel, etc)

Overig:
Zonnebril
Zonnecrème
Sporttape/compeed
Thermos, hervulbare waterfles
Reepjes/chocolade

Overige sanitaire artikelen
Overig kleding
Geldig identiteitsbewijs
Creditcard

Het is mogelijk om een tas achter te laten in een kluis bij het beginpunt, wat ook het eindpunt van de wandeltocht is.

Boek nu